Nasze Menu
Zupy
Krem z pieczonego kalafiora z prażoną ciecierzycą 12
Krem z pieczonego buraka 12
Rosół po słowiańsku z lanym ciastem, tartą marchewką i mięsnymi kuleczkami 12
Dania Główne
Rolada Śląska Tradycyjna 36
kluski białe, kapusta czerwona, sos pieczeniowy
Kaczka pieczona po gospodarsku 55
kopykta, buraki z dynią, jabłkiem i chrzanem lub kapusta czerowna tradycyjna, sos pieczeniowy z żurawiną
Sznycel z indyka w cieście ziołowo-orzechowym 39
puree ziemniaczane z porą, karmelizowane warzywa, zielony zestaw, dip jogurtowo-czosnkowy
Polędwiczka gospodarza 39
pierogi z panczkrautem, sos grzybowy, warzywa karmelizowane
Pieczeń wołowa po słowiańsku 45
knedle, biała kapusta, sos grzybowy
Filet z sandacza 42
risotto ze szpinakiem i grzybami, zielony zestaw
Filet z łososia 39
salsa orzechowa z porem i szpinakiem, pieczony ziemniak, dip pomidorowy z rozmarynem
Tarta wegetariańska 33
pieczony burak, ser ricotta, feta, rukola, dip, sałatka włoska
Falafele z kalafiora 36
makaron z grzybami i karmelizowane warzywa
Nuggetsy z kurczaka 29
frytki, sos pomidorowo-jogurtowy
Napoje
Woda Mineralna
5
Lemoniada
15
ON LEMON
10
Piwo alkoholowe/bezalkoholowe
8
Wino (cukiernia Szarlotka)
Herbata sypana
12
Herbata mrożona
15
Sok
pomarańczowy/jabłkowy/porzeczkowy
7
Soki świeżo wyciskane
10
Kawa
8
czarna/biała/cappuccino/espresso